Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po prowansalsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
olej sojowy 3 łyżki
ząbek czosnku 2 ząbki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po prowansalsku

Ziemniaki obrać, umyć pokroić w grubą kostkę, przełożyć do rondla na mocno rozgrzany olej, smażyć kilka minut, wrzucić roztarty czosnek z solą. Pod koniec smażenia doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Można również doprawić tymiankiem do smaku a olej zastąpić oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 18.12.2011 13:34
o fajnie, po nazwie myslalem ze i zioła prowansalskie sa dodane;p
mic 18.12.2011 13:34
o fajnie, po nazwie myslalem ze i zioła prowansalskie sa dodane;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak