Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z nadzieniem szpinakowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 3 łyżki
mąka pszenna 2 szklanki
woda 1/2 szkalanki
mleko 1 szklanka
jajko 2
szpinak mrożony 1 opakowanie
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z nadzieniem szpinakowym

Pół szklanki przegotowanej wody, dwie szklanki mąki pszennej, szczyptę soli oraz jedną szklankę mleka wymieszać dokładnie razem. Do ciasta wbić dwa całe jajka i również bardzo dokładnie wymieszać. Na patelni, na rozgrzanym oleju usmażyć z ciasta naleśniki. Naleśnika smażyć z jednej i drugiej strony. Na patelni z niewielką ilości rozgrzanego oleju podsmażyć szpinak mrożony. Szpinak rozdrobnić za pomocą widelca i podsmażać. Dwa ząbki czosnku obrać, przemyć wodą i przecisnąć przez praskę. Do szpinaku dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą, a następnie dobrze wymieszać. W późniejszej kolejności do szpinaku dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Na ciasto naleśnikowe dać farsz ze szpinaku i zwinąć naleśnik w rulonik. Zrobić tak z każdym naleśnikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 10.01.2012 21:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak