Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy deser

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 35 dag
szampan 200 ml
ser biały 25 dag
bita śmietana
rodzynki 1 garść
śmietana 1/3 opakowania
wiórka kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy deser

Rodzynki zalać gorącą wodą i odstawić na około 20 minut, żeby zmiękły, Po upłynięciu tego czasu rodzynki odcedzić. Z truskawek urwać zielone ogonki, a następnie owoce bardzo dokładnie umyć. Umyte truskawki pokroić w plasterki. Pokrojone owoce umieścić w miseczce, a w następnej kolejności zalać je szampanem. Truskawki w szampanie włożyć do lodówki na około 20 -30 minut. W późniejszej kolejności pokrojone truskawki nałożyć do pucharków i polać niewielką ilością szampana. Ser biały dobrze zmielić najlepiej za pomocą malaksera i dodać do niego trochę śmietany. Całość dobrze wymieszać, a później nakładać na truskawki w szampanie. Każdy deserek w salaterce ozdobić bitą śmietaną, a następnie posypać z wierzchu wiórkami kokosowymi oraz rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 09.01.2012 17:50
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak