Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z mięsem wołowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 30 dag
mięso mielone 60 dag
jogurt naturalny 250 gramów
cebula 1
papryka czerwona 1
oregano
sól
pieprz
bazylia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z mięsem wołowym

Paprykę czerwoną umyć, przekroić na pół, żeby wyciąć gniazdo nasionek i pokroić na drobną kostkę. Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy i pokroić na drobną kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju poddusić paprykę do miękkości. Cebulę podsmażyć na złotawy kolor na rozgrzanym oleju. Na oleju podsmażyć również mięso mielone. Do mięsa mielonego dodać podsmażoną cebulę oraz podduszoną paprykę. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz oregano i dobrze wymieszać. Ryż ugotować w lekko posolonej wodzie do miękkości, a później odcedzić. Odcedzony ryż wymieszać z jogurtem naturalnym. Na talerzu ułożyć ryż, a na niego mięso z warzywami. Liście bazylii umyć, a później ozdobić nimi danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 15.05.2012 08:07
bardzo smaczne
tomek18 15.02.2012 14:57
pychota
pioge7 09.01.2012 17:49
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak