Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
kapusta pekińska 1
jajko 1
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
przecier pomidorowy 4 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki

Kapustę dobrze oczyścić umyć, a następnie poszatkować. Do mięsa mielonego wbić jedno jajko i dobrze wymieszać. W następnej kolejności do mięsa z jajkiem dodać poszatkowaną kapustę pekińską i również dobrze wymieszać. Masę z mięsa doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą, maga oraz przyprawą uniwersalną i całość dobrze wymieszać. Natkę pietruszki umyć, drobno posiekać i również dodać do masy mięsnej i wymieszać. Z mięsa formować okrągłe kuleczki, a następnie obtoczyć je w bułce tartej z każdej strony. Obtoczone w bułce tartej mielone smażyć na patelni, na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony. Na koniec podczas podsmażania dodać do nich przecier pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 30.12.2011 09:54
pycha
pioge7 28.12.2011 08:15
ekstra
kriso 15.12.2011 21:30
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak