Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z fasoli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 1 puszka
parówka 3
cebula 1
przecier pomidorowy 1/3 szklanki
ryż 1 woreczek
natka pietruszki
sól
pieprz
majeranek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z fasoli

Ryż ugotować do miękkości w lekko posolonej wodzie, a następnie ugotowany odcedzić.Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i drobno pokroić. Z parówek ściągnąć osłonki i pokroić je na plasterki. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojone parówki oraz cebulę. Fasolkę białą z puszki dokładnie odcedzić, a w następnej kolejności dodać ją do podsmażanej parówki. Do podsmażanych składników dodać 1/3 szklanki przecieru pomidorowego i dobrze wymieszać. Podsmażane składniki doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz majerankiem. W późniejszej kolejności dodać do tego ugotowany i odcedzony wcześniej ryż. Na koniec dodać dokładnie umytą i drobno posiekaną natkę pietruszki. Całość bardzo dobrze wymieszać. Danie podawać na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 27.12.2011 09:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak