Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z dodatkiem warzyw

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3
cebula 1
cukinia 1/2
pomidor 1
papryka czerwona 1/2
ząbek czosnku 1
szczypiorek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z dodatkiem warzyw

Cukinię bardzo dobrze umyć, a następnie pokroić na plasterki. Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy i później pokroić na niedużą kostkę. Czerwoną paprykę umyć, wyciąć ze środka gniazda nasionek i pokroić na niedużą kostkę. Pomidor sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki, wyciąć gniazdo nasionek ze środka i także pokroić na kostkę. Dwa ząbki czosnku obrać, przemyć wodą i trzeć na tarce o małych oczkach. Pokrojoną cebulę podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju, a następnie dodać do niej resztę pokrojonych składników i chwilę smażyć, żeby zmiękły. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. W następnej kolejności wbić dwa całe jajka i mieszać do czasu, aż zetną się na jajecznicę. Całość ostrożnie wymieszać ze sobą.Szczypiorek umyć posiekać i posypać nim danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 04.04.2012 22:26
obfitości :)
ronald88 28.12.2011 10:36
lubie taką
owocówka 27.12.2011 09:06
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak