Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto mocno czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
cukier 1/5 szkl
jajko 6
masło 25 dag
czekolada gorzka 2 tabliczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy włoskie 10 dag
rodzynki 10 dag
czekolada biała 1

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto mocno czekoladowe

Masło z czekoladą rozpuścić na parze,odstawić do ostygnięcia.Jajka wybić ,dodać cukier,ubić do białości,nadal miksując dodawać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia,czekoladę,a na koniec sparzone i osączone rodzynki i orzechy.Formę wyłożyć papierem do pieczenia,wlać ciasto,wyrównać,wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec w200stop.około 20min.Białą czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać ciasto jeszcze gorące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 07.12.2012 20:47
super
lilify 29.05.2012 17:12
aż ślinka cieknie
Justa32 11.05.2012 09:22
smaczne mniam....
caralajna 19.12.2011 15:59
smaczne
Justyna Jussstiii 16.12.2011 13:05
jak u mamy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak