Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 40 dag
mleko
cukier 7-10 łyżek
wiórki kokosowe 1 op
rodzynki
brzoskwinie w puszce 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny deser

Ryż ugotować na mleku z dodatkiem cukru i szczypty soli na gęsto(nawet bardzo)Wystudzić.Z ryżu lepić średniej wielkości kulei i każda obtoczyć w wiórkach kokosowychBrzoskwinie osączyć i ułozyć na pólmisku lekko ścinająć zaokrąglone spody tak aby nie kołysały się.Na każdą połówkę brzoskwini położyć ryżowo-kokosową kulę.Udekorować rodzynkami.Można udekorować wedle uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 12.12.2012 07:35
świetny
Krzysztof15 07.12.2012 20:49
pyszności
Marta1986 22.02.2012 13:41
super
iknbozka 15.01.2012 14:55
fajne
iknkirke 24.12.2011 18:10
fajne
pioge7 15.12.2011 20:50
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak