Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 10 dag
ogórek 1
fasolka szparagowa 10 dag
groszek 1/2 puszki
brukselki 10 dag
kostka rosołowa 1
natka pietruszki
włoszczyzna
woda 150 ml
śmiatana 20 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa

Włoszczyznę obrać i pokroić. Pokrojone warzywa wrzucić do 150 ml wody i zagotować. W gotującej się wodzie rozpuścić kostkę rosołową. Z gotowego wywaru warzywnego wyjąć włoszczyznę. Brokuły i brukselki dobrze umyć. Fasolkę szparagową również dobrze umyć, odkroić ogonek z jednej i drugiej strony. Ogórek obrać, umyć i pokroić na kostkę. Groszek z puszki dobrze odcedzić. Do odcedzonego bulionu dodać zielone warzywa i gotować całość przez chwilę. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i bardzo dokładnie wymieszać. Doprawioną zupę dobrze zmiksować, a później dodać do niej śmietanę. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Gotową zupę posypać pokrojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 26.12.2011 09:16
mniam
ronald88 16.12.2011 10:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak