Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowa z serem camembert

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4szt
białe wino 2szklanki
ser ementaler 5dag
camembert 1szt
drobny makaron 4łyzki
masło 2łyzki
sól
pieprz
bulion 4szklanki mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowa z serem camembert

Obraną cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Gdy się lekko zarumieni dodać bulion i wino. Posolić, popieprzyć i zagotować. Wsypać makaron i gotować 20 minut na wolnym ogniu. Kromki chleba posmarować obranym serem camembert i zapiekać w piekarniku aż ser się roztopi. Grzanki ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego i zalać zupą. Następnie posypać zupę startym serem i podgrzać w piekarniku ok 10min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak