Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz zabielany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 4szt
cebula
ząbek czosnku
kostka rosołowa 3szt
śmietana 22% 0,5szkl
sok z cytryny 2łyżki
mąka pszenna łyzka
masło łyżeczka
pieprz 10ziaren
ziele angielskie 4szt
Liść laurowy suszony Prymat
Goździki całe Prymat 2szt
jałowiec 3ziarna
kminek 0,5łyzeczki
koper łyżka
cukier łyżeczka
sól
pieprz
lubczyk łyzeczka korzeń

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz zabielany

Buraki obrane zetrzeć na tarce. Cebulę i czosnek po obraniu pokroić w kawałki wsypać do buraków. Posypać solą i cukrem, zalać 5 szklankami chłodnej wody. Przykryć i odstawić na 2 godzinki. Następnie przecedzić przez sitko. Dodać sok z cytryny oraz wszystkie przyprawy, zagotować. Wrzucić kostki rosołowe i gotować 3 min. wyjąć przyprawy łyżką. Z masła i mąki zagnieść kulkę dodać do zupy i zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Barszcz zdjąć z ognia, połączyć ze śmietaną. Fasolę rozłożyć na talerzach, wlać barszcz posypać koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 15.12.2011 12:59
Uwielbiam barszczyk zabielany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak