Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina po meksykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 50 dag
czosnek 2 ząbki
cebula 1
olej 2 łyżki
przetarte pomidory 1 szkl
mąka 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
chili 1 łyżeczka
fasola 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina po meksykańsku

Fasolę zalać wodą i odstawić na noc.
Następnego dnia zalać ja świeżą wodą i gotować do miękkości.
W między czasie mięso razem z chili, cebulą i czosnkiem przesmażyć, wówczas dodać mąkę wymieszaną z przecierem pomidorowym.
Całość wymieszać, doprowadzić do zagotowania i dodać do fasoli.
Przełożyć całą potrawę do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec ok. 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 07.12.2012 20:50
super
lilify 13.05.2012 17:39
super
Luki 16.12.2011 07:51
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak