Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jabłkowo-budyniowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
cukier 1 szkl
margaryna 1
żółtko jajek 4
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana kwaśna 2 łyżki
jabłka 8 szt
budyń śmietankowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jabłkowo-budyniowe

Z podanych składników zagnieśc ciasto,podzlelic na połowę.Jedną częśc wyłożyc na blachę drugą do lodówki.Obrane jabłka pokroic na ósemki i jedno przy drugim układac na cieście.Ugotowac budynie jak na przepisie i gorący wylac na jabłka.Drugą częśc ciasta zetrzec na tarce lub pokruszyc na budyń.Ubic białka z 4 łyżkami cukru,wsypac 2 łyżki wiórek kokosowych i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej.Piec 50 min. w tem.180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 18.08.2012 14:05
super
jeanette_v 13.05.2012 11:32
Pycha!.
Kikiriki 31.03.2012 10:07
super!
sunnymood 13.02.2012 16:48
:)super:) uwielbiam ciasta z budyniem
iknbozka 14.01.2012 20:18
mniam
LuKaSz4761 30.12.2011 16:50
extra
Reda 23.12.2011 00:36
mniam mniam i jeszcze raz mniam! superowo to zrobiłaś!
Justyna Jussstiii 16.12.2011 13:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak