Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
boczek 80 dag
olej 3 łyżki
musztarda 2 łyzki
kminek 1 łyżeczka
tymianek 1 łyzeczka
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: schab w boczku

Schab umyć i oczyścić z błon.Natrzeć solą,pieprzem,tymiankiem i majerankiem.Naszpikować czosnkiem.Odstawić w chłodne miejsce.Boczek umyć,delikatnie rozbić na bardzo cienki płat.Schab owinąć boczkiem a następnie nitką.Natrzeć przyprawami,dodać liście laurowe.Obsmażyć na oliwie,zwinąć w folię aluminiową i piec ok 40min.w 180st.Podawać na zimno,pokrojony w plastry z dodatkiem chrzanu lub musztardy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 23.09.2012 12:00
pycha
daria899 01.09.2012 12:06
pycha
Luki 31.08.2012 11:57
super
wiola333 01.08.2012 22:10
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak