Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa dyniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/2 średniej
cebula 1
śmietana 1
czosnek 4 ząbki
masło do smażenia
sól
pieprz
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: zupa dyniowa

obrać i pokroić w duże kawałki dynię,w dużym garnku na maśle zeszklić poszatkowaną cebulę, dodać dynię, podsmażyć,podlać rosołkiem z 1 kostki bulionowej, dusić pod przykryciem około pół godziny.
uzupełnic poziom wody, przyprawić solą, pieprzem i czerwoną papryką, dodać wyciśnięty czosnek na etapie rozgotowanej dyni gotować jeszcze około pół godziny
Następnie zmiksować
podawać z kleksem ze śmietany i pestkami dyni z groszkiem ptysiowym lub grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 19.09.2012 18:28
super
Mariusz10 01.05.2012 18:08
smaczna
MAR3STA 01.05.2012 18:06
fajna
usmiech 25.03.2012 13:22
ciekawe
Sylwia56
Sylwia56 05.03.2012 12:39
kiedyś muszę spróbować
Marzena34 29.01.2012 20:58
zdrowa
kochanyptysiu 16.12.2011 20:10
piekna
ronald88 16.12.2011 10:32
super
Jarlin 15.12.2011 07:38
lubię dyniową zupkę, ale wychodzi mi raczej żółto- pomarańczowa, a Twoja jest raczej zielona... Możesz zdradzić sekret, jak zmieniła kolor ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak