Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas - barszcz biały.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka 1
kwas z kapusty 0,5 l
włoszczyzna
majeranek
sól
śmietana kwaśna

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas - barszcz biały.

Na golonce i włoszczyźnie (marchew, pietruszka, seler, por) gotuję wywar. Gdy golonka jest miękka wyjmuję ją i wlewam kwas z kapusty. Chwilę pogotuję, doprawiam i zaciągam śmietaną. Podaję z kluchami ziemniaczanymi lub z ziemniakami lub z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.02.2012 08:16
w tej wersji nie robiłam
Monika111 14.12.2011 22:54
lubie to! :)
Wacław 14.12.2011 22:15
pycha,mniam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak