Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja ogórkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcje rosołowe 2
ogórki kiszone 6 dużych szt.
ziemniaki 4 szt.
sól
mleko 3/4 szkl.
mąka 1 łyzka
marchew 2
koperek
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Moja ogórkowa

Porcje rosołowe zalewam wodą i gotuję, gdy zszumuję wrzucam liść laurowy i kubabę oraz marchew i solę. Po krótkim czasie dodaje ziemniaki pokrojone w kostkę, a gdy są już prawie miękkie dodaję ogórki starte na tarce. Przed wkrojeniem ziemniaków wyjmuję marchew i też ją ścieram i dodaję z ogórkami. Na koniec zaciągam mąką z mlekiem i posypuję koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 21.09.2013 18:35
przepyszna zupa
Kuchenka 27.07.2013 17:15
nie tylko twoja, ja też taką ogórkową gotuję
mirosława4 06.11.2012 19:19
moja ulubiona
Mirka-Ludomila 12.03.2012 23:19
Tylko tchórz anonimowo daje minusa. Czy kogoś coś tu boli? ;-)
ewelina/bunia 09.03.2012 21:25
pycha
Mirka-Ludomila 16.02.2012 01:03
Więc wiesz jaka jest smaczna :-) Żadna filozofia ugotować ogórkową, ale dla początkujących może to być cenny przepis :-) Smacznego!
Ewa111 14.02.2012 20:25
Twoja ogórkowa jest bardzo podobna do mojej
ronald88 29.12.2011 11:10
super
Monika111 14.12.2011 22:56
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak