Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
jaja 6 sztuk
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
margaryna do smarowania formy 20 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek. Białka ubijamy z cukrem, pod koniec ubijania dodajemy po jednym żółtku. Wsypujemy stopniowo mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia i lekko mieszamy. Ciasto wykładamy do posmarowanej margaryną formy (proponuję tortownicę). Wstawiamy do nagrzanego do ok 180 stopni piekarnika na ok. 40 minut, aż ciasto nabierze jasnozłotego koloru. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 30.04.2012 14:58
fajny
berys18 27.04.2012 08:25
fajny przepis
Tika4444 26.04.2012 07:39
super biszkopt
olkaaa 08.03.2012 07:30
fajny
Ada-Gaba 08.03.2012 07:10
świetny
Wacław 23.02.2012 09:06
dobry przepis
Ewelina38 06.01.2012 12:32
sprawdzony przepis na biszkopcik to jest to, no i jest świetną podstawą dla wielu placków
Dorian 25.12.2011 22:14
lubie takie proste recepturki
kate.500 15.12.2011 13:40
pyszny pomysl
zdzislawa2 15.12.2011 11:51
fajny prosty przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak