Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka nadziewana

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
sebula 100 g
jaja 3
chrzan tarty 50 g
seler naciowy 2 gałązki
szynka konserwowa 3 plastry
kapusta pekińska 4 liście
jajko ugotowane na twardo 2
marchewka ugotowana 2 szt
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
bazylia
czosnek 3 ząbki
majeranek
Kolendra cała Prymat
karkówka 2 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka nadziewana

karkówkę przekroić i rozbić, avy otrzymać ładny płat przyprawić przyprawami i połową posiekanego czosnku zostawić na noc w lodówce mielone mięso połączyć z przesmażoną cebulą 1 jajkiem przyprawić dodać chrzan do smaku. kapustę i seler sparzyć płat mięsa posmarować grubo 2 roztrzepanymi jajakami ułożyć liście kapusty na to farsz z mięsa i pokrojoną marchewkę, seler i jajka przykryć plastrami szynki posmarować resztą jajka zawinąć w roladę związać bawełnianą nicią piec ok. 60min w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 09.04.2013 09:29
dla mnie super!!!
gacopierz23 27.10.2012 14:28
ekstra
ben-ka 08.09.2012 09:31
to musi być pyszne!
olkaaa 20.08.2012 11:39
muszę zrobić
caffee_tea 11.03.2012 20:10
uwielbiam to
Rybciia 16.02.2012 20:46
pyszna
Wiesława1 16.01.2012 07:07
ooo super
teresa18 04.01.2012 19:59
mniam rewelacja
owca441 15.12.2011 20:55
pyszna
owca441 15.12.2011 20:55
pyszna
alaaa 14.12.2011 22:21
ciekawy pomysł,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak