Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 l
migdały 10 dkg
śmietana kremówka 1 szt
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa

Do gotującego się rosołu wsypujemy rozdrobnione migdały,gotujemy na małym ogniu przez pół godziny pilnując by zupa nie wykipiała. Kremówkę mieszamy z częścią gorącej zupy w miseczce po czym wlewamy do reszty i gotujemy jeszcze około 15minut. Podajemy z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 15.07.2013 14:27
smaczna zupka
Juleczka20 19.12.2011 08:51
pyszna
malaczarna23 15.12.2011 07:10
robiłam kiedyś:) jest smaczna
caralajna 14.12.2011 21:40
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak