Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kandyzowana skórka pomarańczowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skórka z pomarańczy 2 szt
cukier 3/4 szklanki
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kandyzowana skórka pomarańczowa

Pomarańcze parzymy, szorujemy , zdejmujemy skórkę i odcinamy białą część. Cukier rozpuszczamy we wrzącej wodzie, wkladamy skórki i gotujemy na małym ogniu około godziny. Odstawiamy, następnego dnia powtarzamy tę czynność. Przechowujemy wystudzone w lodówce - syrop możemy wykorzystać do aromatyzowania ciast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 02.04.2013 09:53
ja kroje w malutka kosteczke, super jest
SmacznaPyza 04.01.2012 13:32
pacpaw, ale po wymoczeniu nie ma żadnej goryczki a skórka jest po smażeniu bardziej miękka i bardziej soczysta - faktem jest, że każdy robi jak chce :)
pacpaw 14.12.2011 20:42
bez gorzkiej białej części zdecydowanie prezentuje się najlepiej
SmacznaPyza 14.12.2011 20:28
ja nie odcinam albedo, ale moczę kilka razy zmieniając wodę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak