Kandyzowana skórka pomarańczowa

Kandyzowana skórka pomarańczowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skórka z pomarańczy

    2 szt
  • cukier

    3/4 szklanki
  • woda

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańcze parzymy, szorujemy , zdejmujemy skórkę i odcinamy białą część. Cukier rozpuszczamy we wrzącej wodzie, wkladamy skórki i gotujemy na małym ogniu około godziny. Odstawiamy, następnego dnia powtarzamy tę czynność. Przechowujemy wystudzone w lodówce - syrop możemy wykorzystać do aromatyzowania ciast.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dianix

02.04.2013 09:53
ja kroje w malutka kosteczke, super jest

SmacznaPyza

04.01.2012 13:32
pacpaw, ale po wymoczeniu nie ma żadnej goryczki a skórka jest po smażeniu bardziej miękka i bardziej soczysta - faktem jest, że każdy robi jak chce :)

pacpaw

14.12.2011 20:42
bez gorzkiej białej części zdecydowanie prezentuje się najlepiej

SmacznaPyza

14.12.2011 20:28
ja nie odcinam albedo, ale moczę kilka razy zmieniając wodę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat