Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1
kasza 12 dag
natka pietruszki
cebula 1
olej
pieprz
sól
wywar z grzybow 1/2 szklanki
bulion warzywny 1/2 szklanki
grzyby suszone 6 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z grzybami

Kapustę podzielić na liście i każdy listek dobrze umyć. Kaszę ugotować do miękkości, W czasie gotowania dodać jedną łyżkę oleju, żeby kasza nie zlepiła się ze sobą. Po ugotowaniu kaszę dobrze odcedzić. Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy podczas krojenia, a w następnej kolejności pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju na złotawy kolor. Grzyby suszone chwilę ugotować w wodzie, a następnie odcedzić i bardzo drobno posiekać. Wodę z grzybów odstawić. Natkę pietruszki umyć i również drobno posiekać. Ugotowaną kaszę, pokrojone grzyby, natkę pietruszki oraz podsmażoną cebulę wymieszać bardzo dokładnie razem. Farsz na gołąbki doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Na liście kapusty nakładać zrobiony farsz i zwinąć gołąbki. Gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym zalać bulionem warzywnym oraz wywarem z grzybów i piec w piekarniku, aż kapusta zmięknie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 05.01.2012 11:31
pyszne
agnieszka214 17.12.2011 13:49
mniam
gosia47-47 15.12.2011 06:57
mmmmmmmmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak