Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa ze śmietanką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1/2 szt.
marchew 2 szt.
seler korzeniowy 1/4 szt.
pietruszka korzeń 1/2 szt.
ziemniaki 2 szt.
woda ile potrzeba
Pierś z kurczaka pojedyncza 1 szt.
nac selera do smaku
natka pietruszki do smaku
śmietana słodka 2-3 łyżki
kminek szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa ze śmietanką

Pierś z kurczaka myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy, gotujemy na małym ogniu. W tym czasie obieramy seler, korzeń pietruszki, marchew i dowolonie kroimy - dodajemy do gotującej sie wody. Dajemy szczyptę kminku (lub nie- jak kto lubi:-)Gdy mięso i warzywa beda juz miękkie, dorzucamy pokrojone ziemniaczki i kalafior podzielony na różyczki. Dajemy zieleninę, mieszamy. Gdy ziemniaki i kalafior beda już miekkie, zestawiamy z ognia, dodajemy śmietanę, mieszamy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tatli 26.01.2012 14:38
dzisiaj mia?am , pycha
ronald88 16.12.2011 10:33
super
Emilia22 14.12.2011 17:08
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak