Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie z wątróbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
wątróbka 30 dag
jabłko 2
cebula 2
groszek 1 puszka
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Danie z wątróbki

Wątróbkę wieprzową bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie pokroić w średnią kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć wątróbkę. Dwie białe cebulę obrać, polać zimną wodą, żeby nie szczypały w oczy i pokroić w drobną kostkę. Pokrojoną cebulę podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju razem z wątróbką . Pod koniec wątróbkę z cebulą doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz gałką muszkatołową. Jabłka umyć, obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasionek, a następnie pokroić w drobną kostkę. Na patelni, na tłuszczu poddusić pokrojone jabłka. Zielony groszek z puszki dobrze odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać razem ze sobą i dobrze wymieszać. Ryż ugotować do miękkości, a później odcedzić. Potrawkę z wątróbki podawać razem z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 25.01.2012 08:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak