Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z kurczaka z piekarnika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 4 szt.
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
woda ile trzeba

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka z piekarnika

Pałki z kurczaka myjemy, polewamy przyprawa do dań Kucharek w płynie, nacieramy papryką mieloną słodką -niedużą ilością (ok. 1 płaska łyżka) i przyprawą do drobiu - obficie. Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego - na dno wlewamy ok. pół szklanki wody i wstawiamy do pieczenia. Po ok. pół godziny przewracamy mięso na drugą stronę, w razie potrzeby uzupełniamy niedużą ilośćią wody i pieczemy następne pół godz. Wyjmujemy, podajemy z ziemniakami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 15.12.2011 07:58
To taki klasyczny sposób podania udek , ale ja bardzo takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak