Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z bułką tartą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1/2 szt.
sól do smaku
woda ile trzeba
masło 1/2 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
nać selera ususzona 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z bułką tartą

Kalafior wkładamy do garnuszka, zalewamy wodą, dodajemy troche soli i gotujemy do miękkości. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy szczyptę pieprzu, płaską łyżeczkę soli i mieszamy, dodajemy bułkę tartą. Mieszamy. Stopionym masłem z bułką tartą polewamy odcedzony kalafior. Posypujemy drobno posiekaną nacią selera - użyłam suszonego ze słoiczka. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 17.12.2011 10:53
lubię taki pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak