Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso drobiowe
bułka czerstwa 0,5
bulion drobiowy 1 szklanka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
czosnek 1 duży

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy

Na swój pasztet wykorzystałam resztki z obiadu,czyli obrałam mięso gootwane z rosołu (dwa skrzydełka+porcja rosołowa) oraz dwa kotlety z fileta drobiowego.
Mięso rozdrobniłam blenderem,dodałam do niego wyciśnięty czosnek oraz pieprz biały i szczyptę gałki muszkatołowej Prymat. Na koniec zalałam bulionem, w który rozmoczyłam bułkę - ją także dorzuciłam. Wszystko dobrze wymieszałam i napełniłam wcześniej wysmarowane tłuszczem oraz posypane bułką tartą naczynie. Posypałam ziołami prowansalskimi i zapiekałam w piekarniku godzinę w temperaturze 180 stopni. Zniknął w mgnieniu oka! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 17.06.2012 10:11
uwielbiam pasztety !! super !!!
Rafał10 01.06.2012 09:40
bardzo smaczne!!
cooleczka 17.01.2012 12:01
chętnie bym zjadła
Ewelina47 18.12.2011 07:20
pyszny pasztecik
Monika111 14.12.2011 20:08
Trochę kombinowany,ale wyszedł pyszny! :)
Ewa6274879 14.12.2011 18:04
bardzo dobry :)
mikrusiak 14.12.2011 16:28
robi wrażenie...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak