Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron kokardki 1/2 opakowania
szpinak świeży lub mrożony 1/2 opakowania
śmietana 12% 3 łyżki
masło 1 łyżka
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki ze szpinakiem

Niezwykle proste i smaczne danie.

Makaron gotujemy na al dente. W tym czasie na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy na patelnię mrożony lub świeży szpinak oraz wyciskamy ząbki czosnku. Wszystko ładnie mieszamy, gdy już będzie miękki dodajemy śmietanę ( lub jogurt grecki, jeśli ma być mniej kalorycznie) oraz przyprawiamy dużą ilością czarnego pieprzu i solą do smaku. Dla mięsożerców, którzy nie uznają obiadu bez mięsa, można do sosu dodać pokrojoną w małą kostkę pierś z kurczaka.

Makaron al dente wrzucamy do naszego sosu szpinakowego i mieszamy. Gdy makaron troszkę \"wchłonie\" sos szpinakowy jest zdecydowanie smaczniejszy. Danie możemy ozdobić parmezanem :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 14.12.2011 16:29
bardzo apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak