Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka wieprzowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Nóżka wieprzowa 2
woda 1,5 litra
marchewka 1
pietruszka 1
ząbek czosnku 2
cebula 1
natka pietruszki
jajko 2
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka wieprzowa

Nóżki wieprzowe bardzo dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. pokrojone nóżki zalać wodą i gotować. Kiedy woda z nóżkami zacznie wrzeć to należy zmniejszyć ognień. Marchewkę, pietruszkę obrać i bardzo dokładnie umyć. Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą, aby nie szczypała w oczy. Cebulę podpiec na gazie. Marchewkę, pietruszkę przekroić na połowę i razem z podpieczoną na ogniu cebulę dodać do wody z nóżkami. Kiedy nóżki będą już miękki należy wyjąć je z wywaru. Mięso z nóżek odkroić od kości i pokroić. Z wywaru wyjąć warzywa. Ząbki czosnku obrać, strzeć na tarce o małych oczkach i dodać do wywaru. Do wywaru dać pokrojone mięso. Wywar doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dodać umytą i posiekaną natkę pietruszki. Jajka ugotować, obrać, i pokroić w kostkę. Do salaterek dać pokrojone jajko, po listku umytej natki pietruszki, a następnie wlać ostudzoną galaretkę z nóżkami. Galaretki odstawić, żeby stężały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justynab1903 14.03.2012 10:20
mmmmmmmniam :)
gosia47-47 15.01.2012 09:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak