Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk w brzoskwiniach :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczypta soli,szczypiorek do dekoracji
tuńczyk w sosie własnym 1/2 puszki
brzoskwinia 4 połówki(w syropie)
cebula 1/8 szt.
Pieprz biały mielony Prymat
papryka czerwona 1 pasek
majonez 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk w brzoskwiniach :

Odsączyć tuńczyka z oleju. Pozostawić w średniej wielkości kawałkach . Cebulę paprykę drobno usiekać . 1 połówkę brzoskwini pokroić w paseczki .Wymieszać tuńczyka, pokrojoną brzoskwinię , paprykę ( trochę zostawić do dekoracji ), cebulę , majonez . Doprawić solą i białym pieprzem . Nałożyć w 3 połówki brzoskwiń . Posypać z wierzchu pokrojoną czerwoną papryką i czarnym pieprzem . Udekorować szczypiorkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 05.02.2012 16:31
wygląda apetycznie
eli_555 20.09.2011 23:03
fajne połączenie
Goya 14.09.2011 09:13
ładnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak