Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z chrzanu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan 1 słoiczek
śmietana 120 ml
boczek wędzony 30 dag
jajko 3
biała kiełbasa 30 dag
ząbek czosnku 2
pieprz
sól
żurek kiszony litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z chrzanu

Jajka ugotować na twardo. Wodę, w której gotują się jajka lekko posolić, żeby lepiej ściągały się skorupki. Po ugotowaniu jajka obrać i przemyć pod bieżącą wodą, aby nie została na jajku żadna skorupka. Ugotowane jajka pokroić na ćwiartki. Boczek praz kiełbasę oczyścić, a następnie ugotować w wodzie. Do gotującego się boczku oraz kiełbasy dodać zakiszony żurek i całość dobrze wymieszać. Po chwili dodać do zupy słoiczek chrzanu i również wymieszać. Kiełbasę oraz boczek po czasie wyciągnąć z gotującej się wody i pokroić boczek w niedużą kostkę, a białą kiełbasę pokroić na plasterki. Pokrojony boczek oraz kiełbasę białą ponownie wrzucić do zupy. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprz, solą, liściem laurowym. Ząbki czosnku obrać i dodać do gotującej się zupy. Na koniec zupę zagęścić śmietaną. Zupę podawać z ugotowanymi jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 15.01.2012 09:12
ekstra
kasienka23 03.01.2012 17:23
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak