Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z makaronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 1/2 kg
makaron
śmietana 1/2 litra
ząbek czosnku 2
margaryna 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z makaronem

Makaron ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, a później odcedzić go. Filet z łososia dobrze oczyścić, a następnie podzielić na mniejsze części. Margarynę rozpuścić na patelni, a następnie smażyć na niej łososia. Ząbki czosnku obrać, przemyć i zmiażdżyć maszynką. Zmiażdżone ząbki czosnku dodać do podsmażanego na patelni łososia. Kiedy łosoś będzie już lekko podsmażony z jednej i drugiej strony to należy wlać do niego śmietanę. Całość dobrze, ale ostrożnie wymieszać. Mąkę pomieszać z niewielką ilością wody, a w następnej kolejności dodać to do składników na patelni. Kiedy śmietana zacznie gotować się można doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Gotowym łososiem w śmietanie polać ugotowany wcześniej makaron. Całość można posypać jeszcze umytą i posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 14.01.2012 16:21
jeszcze nie jadłam, spróbuję :D
Justyna Jussstiii 19.12.2011 13:41
super
[email protected] 14.12.2011 22:04
ciekawy zestaw
fasola 14.12.2011 13:23
ciekawe smaki
fasola 14.12.2011 13:23
ciekawe smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak