Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi wg tenshii :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 szklanka kiszonej kapusty ( wypłukana , gotowana 20 minut, odcedzona, pokrojona )
pieprz mielony,1 ½ szklanki mąki + do podsypania ,1 szklanka wrzącej wody
purée ziemniaczane 1 szklanka
oliwa 1 łyżka
cebula 1 szt. (pokrojona i usmażona)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi wg tenshii :

Kapustę , ziemniaczane puree , cebulkę dobrze wymieszać .Doprawić pieprzem . Mąkę wymieszać ze szczyptą soli i zalać wrzątkiem . Wyrobić sprężyste ciasto. Rozwałkować .Wykroić szklanką ok. 40 kółek. Nakładać po łyżeczce farszu . Zlepiać pierogi . Zagotować w garnku wodę . Osolić ją . Dodać łyżkę oleju. Gotować pierogi aż wypłyną . Odcedzić łyżką cedzakową . Lekko przestudzić . Podsmażać na rumiano na oleju z masłem .
Podawać polane skraweczkami lub usmażoną na złoto cebulką z surówką .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak