Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatarski sos

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
majonez 1 szklanka
szczypiorek
chrzan
sól
pieprz
musztarda 1 łyżeczka
cukier
grzyby suszone 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Tatarski sos

Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, żeby lepiej ściągały się skorupki. Ugotowane jajka ostudzić, a następnie obrać ze skorupki i przemyć wodą, aby przypadkiem nigdzie nie została skorupka. W następnej kolejności jajka należy drobno posiekać albo zetrzeć na tarce. Ogórki kiszone pokroić w bardzo drobną kostkę. Garść suszonych grzybów również pokroić w bardzo drobną kostkę. Szczypiorek umyć i także drobno pokroić. Składniki te dodać do jajek. Chrzan obrać, umyć i zetrzeć na tarce, a później dodać go do pozostałych składników. Do całości dodać majonez oraz do smaku łyżeczkę musztardy. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie razem, a w późniejszej kolejności doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 13.01.2012 09:57
mniam
agnieszka214 15.12.2011 08:43
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak