Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica z sałatka owocową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1/2 kg
marynata do ryb 1 szt
truskawki świeże 10 szt
sałata lodowa 1 szt
melon 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica z sałatka owocową

Polędwiczkę zamarynowałam w marynacie do ryb nadała ona bardzo ciekawy posmak Następnie należy pociąć na plasterki o grubości około 4-5 cm i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, ale tak, aby leciutko tylko podsmażyć by mięsko zachowało swój smak W miedzy czasie umytą sałatę lodowa rwiemy na kawałki, truskawki tniemy na plasterki, obrany wcześniej melon również tniemy na plasterki Gdy mamy już wszystko gotowe polędwice układamy na półmisku a z drugiej strony kładziemy naszą sałatkę. Pierwsze sałatę i na to dodajemy truskawki i melon całość polewamy sokiem z melona

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.04.2013 13:58
lubię taka polędwice
PaniMISIOWA 13.07.2012 20:38
interesująca
rosik93 02.04.2012 10:59
super
Anita21 26.12.2011 22:52
ale jakie dobre w smaku polecam
M-W 14.12.2011 12:12
ciekawe połaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak