Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki Joanny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki wołowe 1 kg
wołowina 50 gram
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 100 gram
por 100 gram
czosnek 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki Joanny

PRZYGOTOWANIE:

1-Flaki trzeba oczyścić i obgotować. 2- Płuczemy je dokładnie pod bieżącą wodą i co najmniej dwa razy gotujemy (wymieniając wodę) po około 10 minut. Po każdym obgotowaniu należy flaki przepłukać. 3- Kiedy obgotuję Flaki zalewam je wywarem z mięsa (razem z mięsem), dodaje ziele angielskie, listek laurowy, pokrojony czosnek, majeranek i wszystko stawiam na małym gazie pod przykryciem. 4- Warzywa kroimy jak do zwykłej zupy i wrzucamy je do garnka i wszystko gotujemy, cały czas na małym ogniu, co najmniej godzinę . 5-Pod koniec gotowania flaki wołowe doprawiamy solą, pieprzem, papryką. 6-Mięso wołowe wyjmujemy., nasze flaki wołowe są gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata/MANTIS-KITCHEN 12.06.2013 07:22
Uwielbiam domowe flaczki.
cukiereczek 30.06.2012 08:23
lubię
Anna133 20.01.2012 07:39
oj ztym to jest pracy , mój tata je robi ja nie lubię
Anna133 20.01.2012 07:39
oj ztym to jest pracy , mój tata je robi ja nie lubię
treonina 14.12.2011 14:10
lubię ale nie za dużo :P
malaczarna23 14.12.2011 11:23
uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak