Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy jabłkowo cynamonowe

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 3 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka
jabłko 2 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy jabłkowo cynamonowe

Jabłko dokładnie umyć, przeciąć na pół i wyciąć nasiona.
Następnie pociąć je w plasterki.
Cukier wymieszać z cynamonem i zalać delikatnie wodą, tak żeby powstał gęsty syrop.
Syropem smarujemy plastry jabłka z obu stron i układamy je na raszkach piekarnika.
Suszymy w temp 90st C, tak długo aż będą chrupiące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 23.09.2013 10:02
muszę sam spróbować
mega231 09.06.2012 08:41
super pomysł na przekąskę dla malucha, chyba jeszcze dziś zrobie dla dzieci
Justyna37 17.05.2012 23:03
super
Fiffi 30.03.2012 22:34
bardzo ciekawe
Magula 18.12.2011 08:59
mniam pyszotka
Magula 18.12.2011 08:59
mniam pyszotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak