Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa pieczeń z mięsa mielonego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 800 gram
bułka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pieczeń z mięsa mielonego

Bułkę namoczyć w mleku. Obrać cebulę, wypłukać pietruszkę i drobno posiekać. Bułkę dokładnie odcisnąć i lekko porozrywać. Mięso, cebulę pietruszkę i bułkę wymieszać z jajkami na jednolitą masę. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Pieczeń przełożyć do natłuszczonej blaszki i piec około 75 min w temp 200C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak