Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe w białym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
pieczarki 30 dkg
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe w białym sosie

Mięso oczyścić i pokroić w plastry. Każdy kawałek rozbić tłuczkiem i obsypać przyprawą do kurczaka. Pieczarki obrać i wrzucić na wrzącą wodę. Gotować ok 5 min. Następnie odcedzić, pokroić w plastry i doprawić. Na każdy płat mięsa nakładać porcję farszu i ciasno zwinąć w rulon. Związać nitką lub spiąć wykałaczką.

Roladki podsmażyć na tłuszczu, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i startą na dużych oczkach marchewkę. Całość podlać niewielką ilością wody i dusić aż mięso będzie miękkie.

Śmietanę dobrze wymieszać z mąką i wlać do mięsa. Dorzucić drobno posiekany koperek i doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak