Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti aglio olio

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 300 g
Kostka Kucharek 1 op
Strąki ostrej papryki chilli – 2 szt
Cała główka czosnku obrana i p 1 szt
oliwa 100 g
natka pietruszki 100 g
parmezan 150 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti aglio olio

1.W garnku o szerokim dnie zagotuj dwa litry wody dodaj do niej dwie kostki do gotowania makaronu i szczyptę soli. Dodaj do niej makaron gotuj go około 8 minut mieszając, co jakiś czas – Makaron powinien być delikatnie twardawy, ale nie powinien się łamać.
2.W dużej patelni rozgrzej oliwę dodaj do nie czosnek i ostrą paprykę smaż aż czosnek zrobi się złoty. Dodaj wtedy posiekana natkę oraz makaron, do pasty dodaj również kilka łyżek wody po gotowaniu makaronu.
3.Całość pomieszaj dokładnie rozłóż na talerze pastę obficie posyp parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak