Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba 50 dag
śmietana kremówka 2 łyżki
cebula 1
mąka
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
przyprawa w płynie
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka

Kroki postępowania

1
Wątrobę oczyścić z błon i pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i dodać wątróbkę i cebulę. Podsmażyć.
Krok 1 - Wątróbka foto
2
Dusić na małym ogniu, aż wątroba zmięknie dolewając wody i mieszając.
Krok 2 - Wątróbka foto
3
Wątróbkę doprawić, dodać śmietany i zagęścić mąką. Podawać z ziemniakami lub z chlebem.
Krok 3 - Wątróbka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 14.12.2011 11:15
uwielbiam wątróbkę, mniam!
Anna146 14.12.2011 06:55
super wątróbka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak