Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby panierowane z otrębami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 80 dkg
ocet
jajko 1 szt
mleko 2 łyżki
otręby 4 łyżki
mąka 4 łyżki
oliwa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby panierowane z otrębami

Grzyby oczyszczamy dokładnie płuczemy w wodzie zakwaszonej octem.Z większych grzybów zdejmujemy kapelusze a mniejsze zostawiamy w całości.Grzyby obtaczamy w osolonej mące potem w jajku rozbitym mlekiem a na koniec w otrębach.Smażymy na rozgrzanej oliwie .Podajemy z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 09.10.2012 21:32
tak jeszcze nie robiłam
zuzanna_z 16.12.2011 10:27
pychota
Krystyna32 14.12.2011 02:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak