Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica dla koneserów

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 5łyżek
sól
pieczarki 6szt
pomidory połówki 3szt
olej 3łyżki
masło 4łyzki
jaja 6szt roztrzepane
ser żółty 4łyżki (tarty)
chleb żytni 6kromek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica dla koneserów

Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, dodać 2 łyżki masła, dobrze podgrzać włożyć całe pieczarki i smażyć do wyparowania soku. Wyjąć łyżką cedzakową następnie włożyć pomidory, smażyć na średnim ogniu przez 2min, wyjąc i razem z pieczarkami trzymać w cieple. Do tłuszczu dodać chleb, smażyć na złoty kolor, wyłożyć na półmisek. Na drugiej patelni usmażyć na dwóch łyżkach masła jajecznicę z jaj i mleka, osolić. Jajecznicę ułożyć na chlebie, na wierzch położyć pomidora, potem pieczarkę. Posypać serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 28.12.2011 10:38
lubie taką
Magula 15.12.2011 07:21
lubie mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak