Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biscotti z orzeszkami włoskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 0,5 szklanki
jajko 2
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy włoskie 2 lub 3 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Biscotti z orzeszkami włoskimi

Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie wyrabiamy. Masę formujemy w długie wałeczki o średnicy ok 3 cm. Pieczemy je 30 min w temperaturze ok 170*C na papierze do pieczenia bez żadnego dodatku tłuszczu. Wyciągamy z piekarnika, kroimy na kromeczki jedno centymetrowe i wkładamy do pieca jeszcze na jakieś 5-10 min, potem przewracamy na drugą stronę i zostawiamy na kolejne 10. W drugiej fazie pieczenia (kromeczek) możemy nieco obniżyć temperaturę.
Pyszne i dość proste :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 13.12.2011 20:34
bardzo fajny i ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak