Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIGILIJNA ZUPA GRZYBOWA P.G.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 sztuka
pietruszka korzeń 1 sztuka
seler kawałek
por kawałek
natka pietruszki 0,5 sztuka
cebula 0,5 sztuka
świeży koper 2 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
śmietana 30% 2-3 łyzka
grzyby suszone 1,5 garść

Przepis i sposób przygotowania na: WIGILIJNA ZUPA GRZYBOWA P.G.

Grzyby namoczyłam dzień wcześniej w zwykłej, chłodnej, przegotowanej wodzie.

W następny dzień bardzo drobno posiekałam(nie wylewałam wody!!!!). Z warzyw ugotowałam wywar , doprawić do smaku, wyciągnęłam wszystkie warzywa (oczywiście oprócz wyławiania natki i koperku- te warzywa już pokroiłam przed ugotowaniem :P).Marchewkę drobno posiekałam i wrzuciłam z powrotem do wywaru,dodałam grzyby i wodę w której się moczyły gotowałam na wolnym ogniu ok 1 godziny. Zabieliłam śmietanką, podawałam z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak