Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z orzechami i winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 3łyzki
rodzynki 2łyżki
cebula
olej słonecznikowy 3łyżki
cukier
sól
kapusta czerwona 50dag
jabłko kwaśne 2szt kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z orzechami i winem

Kapustę obrać, poszatkować bardzo drobno. Cebulę pokroić w piórka, obrane jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, rodzynki sparzyć, osączyć, orzechy grubo posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z winem, doprawić solą i cukrem, odstawić na 10min. Na koniec wymieszać z olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak