Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti po sycylijsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1szt
czosnek 2ząbki
marchew 1szt
oliwa 2łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat łyzka
makaron 30dag
papryka
koncentrat pomidorowy łyżka
pomidory z puszki 0,5kg
oliwki 10dag
bazylia
rozmaryn
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti po sycylijsku

Obrać i posiekać cebulę. Obrać i przecisnąć przez praskę czosnek. Tuńczyka odsączyć. Marchew obrać, umyć, pokroić w kostkę. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić cebulę oraz pokrojoną marchew. Podsmażyć, mieszając. Dodać czosnek i zioła. Nastepnie wymieszać z koncentratem i dodać zmiksowane pomidory. Chwilę dusić na małym ogniu. Przyprawić. Ugotować makaron w osolonej wodzie. Przełożyć na talerze i polać sosem. Posypać serem i bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak