Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone z pieczarkami i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
pieczarki 150 g
papryka czerwona 1 szt
sól do smaku
czosnek 1-2 ząbki
przyprawa do potraw Kucharek
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone z pieczarkami i papryką

Żeberka umyć i podzielić na kawałki. Zrumienić na dużym ogniu i przyprawić pieprzem i solą. Przesmażyć pokrojone pieczarki, cebulkę oraz paprykę. Dodać do przesmażonych żeberek, zalać do połowy wodą i dodać resztę przypraw do smaku.
Dusić na wolnym ogniu ok. 1,5 - 2 godzin. Będą rozpływać się w ustach. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak